Ender 3 V2 Geliştirmeleri

Ender 3 V2 Geliştirmeleri

Ender 3 V2 Geliştirmeleri yazımızda Ender 3 V2 için üreticisi ve kullanıcıları tarafından tasarlanan ve üretilen ürünler ile yazıcının mekanik ve elektronik aksamlarında iyileştirmeler yapacaz. Bu geliştirmeler ile özellikleri fiyatı yüzünden eksik olan yenilemeler yapacaz. Örneğin otomatik bir şekilde tabla ayarlaması yapması amacıyla Bltouch ekleyerek tabla ayarlamasını otomatik şekilde olmasını sağlayacaz. Lafı uzatmadan yazımıza başlayalım.

Ender 3 V2 Geliştirmeleri

Ender 3 V2 Geliştirmeleri

Bu yazımızda fiyatı ve bulunduğu segment yüzünden bu özelliklerden mahrum kalan Ender 3 V2 için çeşitli elektronik ve mekanik parçalar satın alınarak üst segmentin ürünleri ile eş değer özelliklere sahip olmasını sağlayacaz. Lafı uzatmadan yapacağımız yeniliklere geçiş yapalım. Bu arada bu geliştirmelerin bir kısmı üretici firma olan Creality firmasının kendi üretimidir. Çeşitli geliştirmelere başlayalım.

1)Ender 3 V2 BL Touch Otomatik Seviyeleme Sensör Kit

Ender 3 V2 Geliştirmelerinden Bu geliştirme bizim her baskıdan önce tabla ayarı yapma zorunluğundan kurtararak kendi basına baskıdan önce tabla ayarını yapacaktır. Ender 3 V2 fiyatı gereği üzerinde otomatik tabla ayarı yapacak bir donanım buunmamaktadır. Fakat Creality firması 70 dolar civarlarında satılan bir Ender 3 V2 BL Touch Otomatik Seviyeleme Sensör Kiti üreterek bu özelliği kazanılmasını sağlamışlardır. Buna istinaden Creality firmasının web sitesinde Ender 3 V2 BL Touch Otomatik Seviyeleme Sensör Kiti takılı olan Ender 3 V2 için yazılım güncellemesi dosyası bulunmaktadır. Bu dosyaya ulaşmak isterseniz Buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz. Buradan Ender 3 V2 seçmeniz yeterlidir.

Creality Bltouch Kiti

Öncelikle Ender 3 V2 BL Touch Otomatik Seviyeleme Sensör Kiti satın alınmalıdır. Ardından ise Ender 3 V2 aletleri ile bltouch nozzle üzerinde bulunan deliklere sabitlenmelidir. Bu sabitlenme yapıldıktan sonra kabloları ana kartta gösterilen yere takınız. Ardından ise yazılımı Sd karta atıp Ender 3 V2 çalıştırınız. Çalışınca yazılım yüklenecektir. Ardından ise baskılarınızda sorun yasamadan halledebilirsiniz. Bu geliştirmenin amacı ve faydası ise baskıdan önce A4 kagıdı ile dklarca ayarlama ugraşını son bulmasını sağlayacak ve sadece SD karta GCODE yüklememiz ise baskı başlama tusuna basmamız gerekecek. Geriye kalan süreci ise yazıcınız sizin yerinize halledecektir.

Ender 3 V2 Creality Bltouch Kiti Takılmış Hali

2)Çift Z Motor Geliştirmesi

Ender 3 V2 Geliştirmelerinden  bu geliştirme ile Z ekseni tek motor ve tek mille olan işlemi artık çift motor ve çift mil ile gerçekleşecek. Bu geliştirme sayesinde Z ekseninde oynama ve baskı üzerinde net bir şekilde gözlemlenen katman çizgileri oldukça azalacak, Tek Z motoruna olan yük azalacaktır. Creality Firması kendi ürettiği bu geliştirme sadece Ender 3 V2 yazıcılarda olmaktadır. Bunun başlıca nedeni ise En çok satılan Yazıcısının Ender 3V2 olmasından başka bir şey değildir.

Creality Çift Z Motoru ve Mili Kiti

Bu geliştirme yapmak için öncelikle Creality firmasının ürettiği bu kiti satın almanız gereklidir. Satın Aldıktan sonra ise bu ürünleri gerekli şekilde Diğer tarafa yerleştirip, montaj yapmanız gereklidir. Bunun ardından ise Z motorunun kart üzerinde bağlantısını gerçekleştiriniz. İki motorunda aynı düzeyde ve terazide olduğunu ayarladıktan sonra baskılarınıza başlayabilirsiniz.

Çift Z Motoru ve Mili Uygulaması

3)Filament Sensörü

Bu sensör sayesinde yazıcınınız ne zaman filement biter yada kopar ise o zaman yazıcınız yazma işlemini durdurup, filamentin yeniden takılması bekleyecek. Böylelikle yazıcınız ile alacağınız uzun  baskılar esnasında ortasında filement bittiğinde baskı çöp olmaktan ve yazıcı uzun süre boşuna çalışmaktan kurtulacaktır. Böylelikle baskıda filement bitme yada kırılma sorunu ortadan kalkacaktır.

Creality Filament Sensörü İç Yapısı

Filament sensörü montajı için içerisinde çıkan kılavuzda yer alan yere sabitliyoruz. Bu sabitlemeden sonra ise kablosunu yazıcının ana kartına gitmesini sağlıyoruz. Ardından ise kılavuzda yer alan kartın soketine takıyoruz. Ardından ise filamenti bu sensör içerisinden geçirerek extruder gönderilmesi sağlıyoruz. İşlemler bu kadar artık filement bitince baskının çöp olmasına son vermiş olduk.

Creality Filament Sensörü Montajlanmış Hali

4)Termal Ped

Ender 3 V2 Geliştirmelerinin bir diğeri ise Termal peddir. Termal Ped tablanın ısınması sağlayan tablanın alt kısmının ısı izalasyonunun yapılmasını sağlayarak Tablanın soğumasını ve sıcaklık kaybetmesini engelleyecektir. bu engelleme sonucu ise uzun baskı surelerinde tabla soğumayacak ve yazıcınız sürekli şekilde tablayı ısıtmak için güç ve enerji harcamayacaktır. Böylelikle hem enerjiden bir tasarruf söz konusu olacak hemde dısarı bos yere ısı salınımı azaltılacaktır.

Bunun kurulumda ise oldukça basit ve elektronik aksam bir gereksiniz duymadan olacaktır. Öncelikle Tablayı atta bulunan 4 ayar çarkını da  cıkarıyoruz. Ardından ise yapışkan olan  bu ped ısıtma rezidansını güzelce kapatacak şekilde örtüyoruz ve soktuğumuz parçaları yeniden yerine yerleştiriyoruz. Yerleştirilmesi bu kadar basit.

Termal Ped

 

Ender 3 V2 Geliştirmeleri yazımızda yazıcımızın mekanik ve elektronik şekilde çeşitli geliştirmeler yaparak baskı kalitesini ve yuksek segmentte olan yazıcılarda olan özellikleri kazandırmayı sağladık. Böylelikle yazıcımızı çeşitli geliştirmeler sunmuş olduk.

Ender 3 V2 Geliştirmeleri

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık