1. Anasayfa
  2. 3d Yazıcılar

3d Yazıcıda İlk Baskı Alınması

3d Yazıcıda İlk Baskı Alınması
3d Yazıcıda Baskı Alınması
0

Bu yazıcımızda 3d yazıcıda ilk baskı alınması ele alacaz. Yeni bir 3 boyutlu yazıcı sahibi olan bir kimsenin ilk baskıda bilmesi gerekenler basit ve anlaşılır bir dille anlatımı gerçekleştirecez. Bu anlatımı gerçekleştirirken Cura Dilimleme Programı üzerinde de çeşitli anlatımlar gerçekleştirecez. Lafı uzatmadan yazımıza başlayalım.

3d Yazıcıda İlk Baskı Alınması

Bir 3 boyutlu yazıcı alındığında ve mekanik kurulumlar ve tabla ayarları düzgün bir şekilde yapıldıktan sonra bir 3 boyutlu obje tercih edilmelidir. Şimdi bu üç boyutlu dosyaların tercih edildiği web sitelerini bakalım.

https://www.thingiverse.com/

Bu web sitesi ücretsiz STL dosyalarının bulunduğu bir web sitesidir. Bu web sitesinde çeşitli kategorilerde çeşitli milyonlarca STL dosyası yer almaktadır. Buradan istediğiniz 3 boyutlu objeleri ücretsiz şekilde indirebilirsiniz. Ayrıca tasarladığınız 3 boyutlu STL dosyalarını bu web sitesinde üyelik açarak ücretsiz şekilde yükleyebilirsiniz.

https://cults3d.com/

Bu web sitesinde hem ücretsiz hemde ücretli şekilde STL dosyaları bulunmaktadır. Bu web sitesinde yine kategorilere göre çeşitli bir sürü STL dosyalarını yer almaktadır. Fakat bu siteden STL dosyalarını indirmek için siteye üye olmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra ücretli ise ücreti ödeyip, ücretsizleri ise giriş yaptıktan sonra indirebilirsiniz. Ayrıca tasarladığınız 3 boyutlu STL dosyalarını bu Web sitesinden üyelik açarak ücretli veya da ücretli şekilde yükleyebilirsiniz.

Bu web sitelerinden herhangi birileri seçelim ve örnek olarak thingiverse seçelim. En yaygın baskı olan minik gemi modelini seçelim. Buradan tıklayarak gemi modeline ve indirme linkine ulaşabilirsiniz.

Web Sitesinden İndirme Butonu
Web Sitesinden İndirme Butonu

Yukarıda kırmızı dikdörtgen ile işaretli yerden bu STL dosyasını indirebilirsiniz. Ardından ise indirilen dosya tıklayınız. Bu işlem için bilgisayarınızda WinRAR Programı olması gereklidir.

Dosyanın Tercihi
Dosyanın Tercihi

Bu kısımdan files kısmını yanı kırmızı dikdörtgen içindeki kısmı tercih ederek STL dosyalarının yer aldığı klasöre ulaşabilirsiniz. İmages kısmından yani mavi dikdörtgen kısmından ise STL dosyasının Resim ve 3 boyutlu görüntüleri yer almaktadır. Alttaki metin belgelerinde ise 3 boyutlu dosya hakkında bilgiler yer almaktadır.

STL Dosyasının Seçimi
STL Dosyasının Seçimi

Files girdikten sonra kırmızı dikdörtgen içinde yer alan dosyayı tercih ediyoruz. Diğer STL dosyaları ise Gemi figürünün farklı çeşitleridir. En altta ise Gemi figür ile ilgili İngilizce bir kitapçık yer almaktadır.

3d Yazıcıda İlk Baskı Alınması
3d Yazıcıda İlk Baskı Alınması

Yukarıdaki STL Dosyasına tıkladıktan sonra Cura Dilimleme Programı çalışacaktır ve STL dosyası Cura Programının Ekranına düşecektir. Kırmızı dikdörtgen ile işaretli olan Dilimle yazısına Tıklayınız. Ve tıklamanız ile program dilimleme işlemine başlayacaktır.

Önizleme ve Kayıt Aşaması
Önizleme ve Kayıt Aşaması

Dilimleme işlemi bittikten sonra üstte işaretli olan Önizleme Buton tıklayarak yazıcıdan nasıl bir baskı çıkacağını ve katmanlarını görebilirsiniz. Sağ altta bulunan Diske Kaydet butonundan GCODE uzantılı gcode dosyasını kayıt edebilirsiniz.

Kayıt Edildiğine Dair Bilgi Butonu
Kayıt Edildiğine Dair Bilgi Butonu

Bu GCODE dosyasını SD karta atıp 3 boyutlu yazıcınıza takmanız gereklidir. Taktıktan sonra ise bu dosya seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra ise baskı işlemleri başlamaktadır. 3d yazıcıda ilk baskı alınması aşamaları bu şekilde olmaktadır. Cura programının Önemli  bazı ayarlı vardır. Bunları ise başka bir yazımızda ele alacaz.

İlk Baskının Sonucu
İlk Baskının Sonucu

Ve böylelikle yazıcınız ile ilk baskınızı basmış oldunuz. Bundan sonra ise Cura Dilimleme Programını çeşitli ayarlarını göstermeye çalışacaz. Çeşitli baskılarda Destek ve Yapıştırma ayarlarını gösterecez.

3 boyutlu yazıcılarla ilgili yazılarımıza ulaşmak için Tıklayınız. tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sitemizin diğer yazıları ulaşamak için Tıklayınız. tıklayabilirsiniz.

  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_endi
    Beğendi
  • 0
    be_enmedi_
    Beğenmedi
  • 0
    g_l_c_k
    Gülücük
  • 0
    a_k
    Aşk
  • 0
    d_nme
    Düşünme
  • 0
    haval_
    Havalı

Ben Ömer Faruk. Konya'da Yönetim Bilişim Sistemlerinde öğrenim görmekteyim. Yazılım ve Arduino ilgi duymaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir